Adeline’s Resthouse

Gopeng Rumah Rehat Adeline House

Location: Gopeng, Perak
Client: Rumah Rehat Adeline Sdn Bhd
Project Status: Completed
Photography: Bejay Yapp

This project was the most recent addition to a quietly successful hospitality outfit in Gopeng, a sleepy town 20km away from the former tin-mining centre of Ipoh.

Bamboo was selected as the main feature of the reception and dining hall due to its local flavour, its economy as a material, as well as the availability of skilled labour within the native community. The portico over the driveway next to the reception was installed using mild steel frames with two-inch thick bamboo, while the screen along the perimeter of the dining hall employed the more traditional fishmouth joinery.

Gopeng Rumah Rehat Adeline House Bamboo
Gopeng Rumah Rehat Adeline House Bamboo Structure
^ back to top